среда, 24. јул 2019.

VRŠNJACI - (Srce na snegu- Književna omladina Srbije)




-        Vi ste, gospođo, ljubomorni! Godine su vas stigle!
-        Ne, nisam ljubomorna. Svesna sam da je moje vreme u tom smislu prošlo. Ja sad  uživam u svojim unučićima. Sišla sam odavno sa te scene. Dobila sam druge uloge. Uživala sam u muškim pogledima  kad je bilo vreme.
-        Pa, šta vam, onda, smeta?
-        Odvratno je videti matorog čoveka kako se kočoperi, uvlači stomak, namešta tu, nazovi, frizuru pred maloletnicama.
-        Pa, šta ću kad me gledaju?
-        O, pa kako da vas ne gledaju? Obukli ste se kao mladić, farbate kosu, „sakrili“ ste ćelu sa te tri dlake, oči vam skakuću kao na zejtinu, oblizujete se sve vreme... Baš ste prizor za gledanje i uživanje!
-        Ma, nemojte, molim vas! Pa, valjda i sam vidim kako me gledaju!!!
-        Kad biste znali kako to vaše ponašanje jadno i nemoralno deluje! Kad biste pogledali sebe u ogledalo, a ne videli zamišljeni lik u njemu! Kad biste čuli komentare tih devojaka za koje mislite da vas gledaju sa divljenjem… Kad biste imali čime da razmislite osim tim u pantalonama, – uplašila se da će je neko čuti, pa je spustila glas - pobegli biste kući od sramote i ne biste izašli dok se ne upristojite.
-        Kakvi komentari?
-        Gledaj onog matorog paćenika! Kreten! Jao, čoveče, pogledaj na šta liči. Jebote (izvinite zbog psovke, ali…), je l moguće da ovaj matori debil nema u kući ogledalo? Hoćete li dalje?
-        Čuli ste ih?
-        Ne. Sećam se šta smo kao mlade pričale o muškarcima kao što ste vi.
Polako je ustao. Na trenutak joj je bilo žao što je bila tako surovo iskrena. Svakog dana ga je viđala u parku. U početku je bila zgrožena, a onda je počela da ga žali. Ko zna kakav je njegov život…
-     Gospođo... Hoćete li da izađete sa mnom na kafu kad se, kako kažete, upristojim?
Bila je zatečena i prva misao koja joj je proletela kroz glavu je bila: “Šta vam pada na pamet?“, a onda je uz osmeh odgovorila:
-        Gospodine, priđite vi meni, za slučaj da vas ne prepoznam.
-        Dogovoreno, gospođo. Hvala.
-        Doviđenja.
-        Doviđenja.







Нема коментара:

Постави коментар